Tel Contact 0740 319 209

Auditor Energetic Marin Aostacioae Intreprindere Individuala

  • Performanţa energetică a clădirii
    Performanţa energetică a clădirii

    Este un  document care prezintă, într-un mod sintetic şi unitar, performanţa energetică a clădirii, cu detalierea principalelor caracteristici ale construcţiei

  • Detalii obtinere
    Detalii obtinere

    1. Extras de Carte Funciară - în copie 2. Releveul (schița, planul) apartamentului din documentația de intabulare

  • E obligatoriu sa ai un Certificat Energetic?
    E obligatoriu sa ai un Certificat Energetic?

    Pentru clădirile sau unităţile de clădire care se vând sau se închiriază, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş

"A fi impreuna este un inceput, a ramane impreuna este un progres, a lucra impreuna este un succes." (Henry Ford, Fondator Ford Motor Company 1903)"

Termeni utilizati in realizarea certificatului energetic

Termeni și expresii utilizate

Termeni utilizati in certificare energetica, audit energeticCertificatul de performanta energetica este un document obligatoriu, Conform legii 372/2005, incepand din martie/aprilie 2010, pentru toate cladirile noi si vechi se emite in baza unui audit energetic, pe o perioada de 10 ani. Conform Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, proprietarii cladirilor nu vor mai putea vinde sau inchiria locuintele fara sa detina certificatul energetic. In randurile urmatoare sunt explicati cativa termeni si cateva expresii cu scopul de a intelege anumite notiuni despre certificatul de performanta energetica.

Certificatul de performanta energetica a cladirii - document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri in urma unui audit energetic.

Performanta energetica a cladirii - energia efectiv consumata sau estimata pentru a raspunde necesitatilor legate de utilizarea normala a cladirii, necesitati care includ în principal: încalzirea, prepararea apei calde de consum, racirea, ventilarea si iluminatul.Performanta energetica a cladirii se determina prin audit energetic conform unei metodologii de calcul care influenteaza necesarul de energie si se exprima prin unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza luandu-se în considerare izolatia termica, caracteristicile tehnice ale cladirii si instalatiilor, proiectarea si amplasarea cladirii în raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta cladirilor învecinate, sursele proprii de producere a energiei si alti factori, inclusiv climatul interior al cladirii, care influenteaza necesarul de energie.

Cladire - ansamblu de spatii cu functiuni precizate, delimitat de elementele de constructie care alcatuiesc anvelopa cladirii, inclusiv instalatiile aferente, în care energia este utilizata pentru asigurarea confortului termic interior. Termenul cladire defineste atat cladirea in ansamblu, cat si parti ale acesteia, care au fost proiectate sau modificate pentru a fi utilizate separat.

Anvelopa cladire – totalitatea suprafetelor elementelor de constructie perimetrale (element de anvelopa), care delimiteaza volumul interior (încalzit) al unei cladiri, de mediul exterior sau de spatii neîncalzite din exteriorul cladirii.

 Certificatul de performanta energetica al apartamentului - document tehnic rezultat pe baza evaluarii termo- nergetice a apartamentului si instalatiilor de incalzire, preparare a apei calde de consum, racire, ventilare si iluminat aferente acestuia si care ii atesta performanta energetica. Notarea energetica a apartamentului se face in functie de consumurile specifice corespunzatoare utilitatilor din apartament si penalitatilor stabilite corespunzator exploatarii. Incadrarea in clasele energetice se face in functie de consumul specific de energie pentru fiecare tip de consum in functie de scala energetica specifica.

Audit Energetic Aostacioaie Marin Certificat Energetic BotosaniPerformanta energetica a apartamentului - energia efectiv consumata sau estimata pentru a raspunde necesitatilor legate de utilizarea normala a apartamentuluii, necesitati care includ în principal: încalzirea, prepararea apei calde de consum, racirea, ventilarea si iluminatul. Performanta energetica a apartamentului se determina conform unei metodologii de calcul si se exprima prin unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza luandu-se în considerare izolatia termica, caracteristicile tehnice ale apartamentului si instalatiilor aferente acestuia, proiectarea si amplasarea apartamentului in cladire si a cladirii în raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare, sursele proprii de producere a energiei si alti factori, inclusiv climatul interior al apartamentului, care influenteaza necesarul de energie.

Apartament - ansamblu de spatii cu functiuni precizate, delimitat de elementele de constructie care alcatuiesc anvelopa apartamentului, inclusiv instalatiile aferente, în care energia este utilizata pentru asigurarea confortului termic interior.

Anvelopa apartamentului - totalitatea elementelor de constructie care inchid volumul incalzit, direct sau indirect al apartamentului.

 

Auditul energetic al unei cladiri - urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si stabilirea, din punct de vedere tehnic si economic a solutiilor de reabilitare sau modernizare termica si energetica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obtinute din activitatea de analiza termica si energetica a cladirii.

Auditor energetic - persoana fizica atestata profesional care are capacitatea si dreptul de a realiza audit energetic si certificat energetic. Calitatea de auditor energetic este atestata profesional de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice.

Expertiza termica - operatiune prin care se identifica principalele caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si determinarea consumurilor anuale de energie pentru încalzirea spatiilor, ventilare / climatizare, apa calda de consum si iluminat. Evaluarea performantelor energetice ale unei cladiri se refera la determinarea nivelului de protectie termica al cladirii si a eficientei energetice a instalatiilor de încalzire interioara, de ventilare / climatizare, de preparare a apei calde de consum si de iluminat.

Raport de audit energetic - Document tehnic care contine descrierea modului în care a fost efectuat auditul, a principalelor caracteristici termice si energetice ale cladirii, a masurilor propuse de modernizare energetica a cladirii si instalatiilor interioare aferente acesteia, precum si a principalelor concluzii referitoare la masurile eficiente din punct de vedere economic.

Cladire de referinta - cladire având în principiu aceleasi caracteristici de alcatuire ca si cladirea reala si în care se asigura utilizarea eficienta a energiei



Marin Aostacioaie - Auditor energetic Botosani


Realizare Audit Energetic si obtinere Certificat Energetic Botosani

Adresa: Aleea Mihail Kogalniceanu Nr.4 Botosani


Tel contact: 0740 319 209 . Email: marin@certificat-energetic-botosani.ro

Real time web analytics, Heat map tracking
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn